Basszus, anya lettem!

Basszus, anya lettem!

Babát szeretnél? Most? Igen!

2018. december 28. - realmommy

Az ember lánya mindig is tudja, hogy szeretne-e babát, vagy sem. Ez valahogy nem is kérdés. Aki nem szeretne (úgy egyáltalán, még gondolatban sem) annak könnyebb dolga van az időpont meghatározásban, neki egyéb kérdésekre kell innentől kezdve válaszolnia az érdeklődőknek. Aki viszont úgy érzi, hogy szeretne, rögtön szembesül a mikor kérdéssel. Igazából mindig van egy mikor az ember életében. Mikor lesz meg a diplomád? Mikor lesz már normális pasid? Mikor fogtok összeköltözni? Mikor fog eljegyezni? Mikor lesz az esküvő?

Mikor jön a baba?

Régen azt hittem, ennek megvan a tökéletes helye és ideje, amikor ráböbbensz, hogy most van az a varázslatos pillanat, amikor helyükre csúsznak a kirakós darabjai és egyszerre megvilágosodsz, és akkor: babát szeretnél! Most!

Aztán ahogy jönnek a felnőtt dolgok, a munka, a párválasztás, rájössz, hogy ez egyáltalán nem így működik. Hogy vannak az optimális körülmények, amiket meg kell teremteni, mert egy baba nem játék. Nem, nem. Kell egy jó állás, egy biztos cégnél, egy lakás, talán egy kocsi. És ezek csak az anyagiak. Mindemmellett ott van a másik oldal, ami sokkal nehezebb: hogy kivel? Kell egy pár. És nem csak egy akármilyen, Nekem az IGAZI kell hozzá. 

Szóval van bőven tétel a listán, amit ki kell pipálni. Haladsz is vele szépen, amikor a legfontosabb hozzávalót megtalálod, onnantól már nem félsz, tudod, hogy ha megvan az igazi, akkor baj nem lehet, a többit már együtt hozzátok össze. Mert azért azt nem lehet, hogy attól hogy megvan az igazi, elkezdünk nyakra-főre gyereket csinálni. Mert ugye az optimális körülémynek. És a kérdésre, hogy mikor jön a baba, egyelőre csak az a válasz: hamarosan. Most még a listán pipálgatjuk a tételeket. 

Aztán egyszer csak, egészen váratlan módon, itt a tökéletes hely és az idő, amikor ráböbbensz, hogy most van az a varázslatos pillanat, amikor helyükre csúsztak a kirakós darabjai és egyszerre megvilágosodsz, és akkor: babát szeretnél! Most!

 

(Néhány körülényből kifolyólag mégis kicsit váratott magára hogy elkezdjük a baba-projektet, de egy lakásvásárlás és teljes lakásfelújítás valahogy tényleg nem tűnt a legjobb alkalomnak, sajnos itt győzött a realitás. Úgyhogy a pillanattól számítva valamivel több mint egy évvel belevágtunk :) )

A bejegyzés trackback címe:

https://basszusanyalettem.blog.hu/api/trackback/id/tr1714519302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása