Basszus, anya lettem!

Utolsó kommentek:

tikk 2019.07.14. 06:22:35

Igen , igen. Ez fontos hogy az anya jól érezze magát, mert ez testileg , lelkileg, mentálisan bizony nagyon megterhelő időszak.
Mondjuk csak jelzem hogy nem lesz vége a csecsemőkorral, ez a terhelés bizony már marad ,csak átalakul és másra kell majd a megoldást keresni.
Mi egy 18 és egy 3 hónapos fiút nevelünk.
Vettünk egy lakóautót épp utazunk, nem érezzük az elszigeteltséget.
Szeptembertől pedig a férjem otthonról dolgozik.
De a fenti megoldâsok is jók.
Mondjuk nekem tapasztalatom hogy az én másfél évesemet semmi ilyen program nem érdekelt.

Bejegyzés: Babával az élet: egyedül a babával

realmommy 2019.07.13. 11:31:36

@eyr750: a poszt nem arról szól, hogy alapvetően nem szépek és jók a közös napok, vagy hogy ez az egész gyermekvállalás nem arról szól, hogy élvezik egymás társaságát anya és baba.

Arról van szó, hogy nem szabad lelkiismeretfurdalást érezni azért, ha nem minden egyes napunk olyan a pici babával mint egy rózsaillatú unikornispuki. Mert a fentebb leírt érzések a többségnél egy bizonyos ponton előjönnek és a környezetük van, hogy semmiben nem támogatja őket. Egyedül érzik magukat és sajnos sokan valóban egyedül is vannak. Ezzel foglalkozni kell, hogy az anya hosszú távon mentálisan egészséges legyen, mert az a babának is jó. Nem szabad a szőnyeg alá söpörni. Boldog anya, boldog baba. :) Ez a cél. :)

És természetesen van az a szerencsés kisebbség, akik a fenti érzések közül soha nem tapasztalnak meg semmit. :)

Bejegyzés: Babával az élet: egyedül a babával

eyr750 2019.07.12. 17:30:58

Egy átlagos napom volt pici babával, amikor a család dolgozott: ha hamarabb ébredtem élveztem nézni a pofiját, minden porcikáját. Amíg aludt magam körül gyorsan rendeztem a dolgokat. Ha ő ébresztett, akkor más volt a sorrend, végül mindketten ébren élveztük egymás társaságát. Ha dolgom volt a háztartásban (bőven) azt eléggé minimálisra vettem, hogy minél többet legyünk együtt. Szaladt az idő a háromóránkénti etetéssel, és az akörüli teendőkkel. Máris dél! Alvás, vagy séta, attól függően, hogy volt kedvünk, időnk. Néha jöttek a barátnők, akik imádták Őt. A szomszédok is mindig megcsodálták, ha jöttünk mentünk. Jókat beszélgettünk ismerősökkel séta közben, boltban,. Máris délután. Annyi minden kimaradt, de nem baj a házimunka várhat. Vasalatlan a ruha, virsli az ebéd, kit érdekel? Mi nagyon jól érztük magunkat és mindjárt itt az apa, elszaladt a nap !

Bejegyzés: Babával az élet: egyedül a babával

látjátok feleim szümtükkel 2019.07.05. 21:30:42

@Pilotax: " Ne ragozzuk tovább, az orvosok körében igen erős morális problémák vannak, ennek az okai igen összetettek, de az arroganciára, a lenézésre, a beteg emberek lealázó kezelésére, emberi méltóságának semmibe vételére stb. semmilyen mentség nincs és nem is lehet."

De ragozzuk!

Mert igen is van mentsége az orvosnak is arra, hogy elb...n esetet, arogáns legyen, kioktató legyen, mint ahogy a márnöknek is van rá mentsége. Pl. az, hogy éppen akkor csalta meg az asszony, amikor a híd tartóelemét tervezte, oszt az oszlop helyett a szerető oszlopának a méreteire gondolt, így a híd öszedölt a rosssz munka miatt.
Ezt az emberi méltóságot semmibe vevést pedig magam részéről nem tudom hová tenni, mert én még ilyennel nem találkoztam. Olyanról már hallottam, hogy azt mondta az orvos a fájdalmára panaszkodó betegnek mit akar, elmúlt már 62 éves, de ez miért is sértő, vagy megalázó? Hiszen tényleg elmúlt, és az orvostól független tény, hogy az emberi szervezet időként, és idővel megromlik.

Egy a probléma, hogy az orvosnak az ember a munkája tárgya. Márpedig egyik ember sem született istennek, így nem is szabad többet elvárni tőlük, mint magunktól.

Belegondoltál már abba, hogy milyen egy onkológus éltete? Mert ugyé a betegeinek jelentős részét elveszíti, mivel nem tud istent alakítani. Vagy abba, hogy a megöregedett háziorvosnak lassan már alig lesz idős betege, mert azok előbb elmennek, mint ő? Ez , és sok egyéb más olyan lelki teher, amit te, mint mérnök el sem birnál viselni, de a pofa az nagy, mert te aztán tudod. A saját szakmád hibátlanul tudod? No, majd ha már az megy, akkor oszd az észt az ovosokról. Addig meg örülj, hogy van kihez fordulnod, ha valami fáj.

Egyébként meg miért lealázás az, ha az orvosnak valaki nem szimpatikus? Neked minden mérnök, bolti eladó, vagy utcaseprő szimpatikus? Az orvosnak nem feldata kiselőadásban kiképezni a betegeket, mert akkor a betegséggel mikor foglalkozna? A maga módján elmondja amit a betegnek tudnia kell, oszt ha érti akkor jól járt, ha nem érti, keressen olyan embert, aki ráér és elmagyarázza neki. Szerintem bizalommal fordulhat dr. Káslerhez is, mert a szakmája - orvoslás - mellett ráér még a magyarságkutatással is mélyen foglalkozni. No, majd ő morálisan helyre tesz téged is. Oszt pont.

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

kocsmagomba 2019.07.05. 20:08:27

@látjátok feleim szümtükkel: Ugyanmár! Az orvos robot. Éjszakára beáll a sarokba a konnektor mellé és feltöltődik. Nem érez, nincs más gondja. Az orvos gyerekének nem kell cipő elvan mezítláb is, mert robot.

Engem inkább az zavar, hogy ezeknek itt szavazati joguk van. Egyiknek az a baja, hogy 10 másik között vizsgálják meg. Másiknak az a baja, hogy fogalma sincs a jogról de kijelenti, hogy az orvos nem utasíthat el senkit. Tudatlanok és ezek 4 évente mindig megválasztják azokat, akiknek nem áll érdekükben ezen változtatni. Az orvosz szidják, nem a rendszert, ami így egyre több és több alkalmatlan orvost nevel és tart rendszerben. Akik szintén emberek, embertelen körülmények között.
De pofa az van!

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

látjátok feleim szümtükkel 2019.07.05. 19:53:26

Azért valakinek valahol ki kellene már mondani, hogy az orvos is ember.

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

kocsmagomba 2019.07.05. 19:30:03

@Pilotax: dehogy beszélek én veled, utasítsd a magadfajtát!
(bocs mommy, töröld nyugodtan ezeke ta kommentárokat, csak amit szümtüknek írtam azt ne, vele régi jó cimbik vagyunk, ha morgunk is egymásra)

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

Pilotax 2019.07.05. 19:22:09

@kocsmagomba: Miről beszélsz ha el se olvasod a kommentet? Ha megtanultál viselkedni akkor beszélhetünk!

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

kocsmagomba 2019.07.05. 18:16:43

@Pilotax: ja és a joghoz is totál hlye vagy, nézz utána mit jelent a TEK! Az alapellátásban nem a fegyveres erőknél!

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

kocsmagomba 2019.07.05. 18:15:27

@Pilotax: el se olvaslak, én meg a műszaki mérnököket szidom, állat mind!

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

kocsmagomba 2019.07.05. 18:13:34

@látjátok feleim szümtükkel: Kedves szümtük, ne legyél már ilyen h..e!
A házi gyerekorvosi első vizit, történjen bárhol, otthon, rendelőben, uborkaföld szélén, nagyon fontos vívmány!
Feleségem a több évtizedes praxisa során sok gyermeket küldött vissza "postafordultával" a kórháznak. Egyiknek azonnali szívműtétre volt szüksége az életben maradáshoz, és úgy adták haza, hogy egészséges, köszöni szépen, életben van, hamarosan ő is szülni fog, másiknak neurológiai tünetei voltak, úgy adták haza, hogy meg se nézték, de sorolhatnám reggelig.

A posztolónak: próbálj megbízni az orvosban, ne a körülményeket nézd, hanem a gondosságát. Akkor se ess kétségbe, ha úgy érzed, nem figyel a gyerekedre. Ez legtöbbször hamis érzés.

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

Pilotax 2019.07.05. 18:07:23

@Hórukk: Nem, nem végeztem orvosi egyetemet(nem az én érdeklődési köröm), műszaki diplomás vagyok, de kissé bővített családomban hirtelen összeszámolva is van több mint egy tucat orvos, és nem számoltam még a baráti körömet, gondolom mint sok más embernek, talán neked is. Próbálj egyszer velük nagyon őszintén ezekről a kérdésekről beszélgetni. Elsőkézből ismerem az orvosok problémáit meg véleményüket saját magukról. Nem kell ahhoz orvosnak lennem, hogy hiteles információim legyenek róluk. Szóval nem kell ahhoz tojást tojnom, hogy tudjam milyen a jó rántotta. Hülyeséget beszélsz a beteg visszautasításának jogáról, ez mintha ellentmondana a Hippokratészi eskünek, még felemlíteni is baromság! Az orvos csak egy esetben utasíthat vissza beteget, ha olyan dologgal keresi meg abeteg amihez nincs szakmai hozzáértése - hogy értsd, egy urológus nem fog szemészeti vizsgálatot végezni -, de akkor is köteles tájékoztatni a beteget a lehetőségeiről, mert emberileg és szakmailag, meg jogilag is ez a feladata. Az más kérdés, hogy az orvosok magas ívben tesznek a jogra. Példaként az orvosi vizsgálatokkal, műtétekkel kapcsolatos beleegyezési jogról történő formális lemondatása a betegnek. Velem legalább 200 alkalommal próbáltak olyan műtéti vagy vizsgálati nyilatkozatot aláíratni ami csak meg volt fejelve, de se tájékoztatás, se magyarázat nem járt hozzá holott ez jogban előírt kötelezettségük (hajdan volt munkám miatt ilyan magas a szám, ezek nem az én kezelésemmel kapcsolatosak voltak) és ha szóvá tettem akkor megsértődtek, nekik erre (erre sincs) nincs idejük. Ne ragozzuk tovább, az orvosok körében igen erős morális problémák vannak, ennek az okai igen összetettek, de az arroganciára, a lenézésre, a beteg emberek lealázó kezelésére, emberi méltóságának semmibe vételére stb. semmilyen mentség nincs és nem is lehet.

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

realmommy 2019.07.05. 17:37:13

@Hórukk: a védőnő jött is rendesen :) a gyerekorvosnak nem kell már kijönnie, oda a szülőknek kell elvinni sajnos

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

realmommy 2019.07.05. 17:36:07

@látjátok feleim szümtükkel: A kötelező bemutatásra vittem. Amire mindenkinek el kellene vinnie és én mág nem vagyok annyira bátor hogy felülírjam. Meg nincs még egy szakajtónyi gyerekem, akikkel már mindent láttam, hogy egy laza legyintéssel elintézzem hogy "ugyanmár, láttam ilyet ezerszer", hanem ahhoz fordulok, aki elvileg megbízható. Hozzáteszem, először mindig telefonon, és ha azt mondja menjek be, akkor bemegyek.

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

realmommy 2019.07.05. 17:32:51

@Pilotax: Jogos, csak meglepett a dolog. :) De lehet hogy pusztán magammal szemben nem voltam annyira érzékeny az ellátásra, mint a baba kapcsán. Biztos az aggodalom is közrejátszik hogy nehezebben éli meg az ember.

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

realmommy 2019.07.05. 17:31:28

@Ostoba Mérnök: Akkor úgy tűnik én vagyok csak finnyás, hogy ha én nem tartom fel az orvost feleslegesen, sietek, lényegretörő és együttműködő vagyok, akkor elvárjam hogy ne 10 ember között tolongva történjen az ellátás. Vagy csak még nincs gyakorlatom hogy hogy működik ez az gyerekorvososdi és pár hónap múlva rutinosabbként már nem akadok fenn ilyeneken. :) Van ráció abban amit írsz, csak azt gondoltam hogy ahogy én felnőttként is egyedül megyek be, úgy gyerekkel is egyedül fogok. Ilyennel még nem találkoztam, és a környezetem sem említette.

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

realmommy 2019.07.05. 17:28:19

@Firestarter.18: Már nem kötelező kimeniük, törvény rögzíti. Vannak akik még kimennek, vannak akik csak pénzért, van aki egyáltalán nem megy ki.

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

realmommy 2019.07.05. 17:27:26

@kocsmagomba: én lennék a legboldogabb ha így lenne... :) mert akkor vagy ez az egész meg sem történne a kedves orvosunkkal, vagy már régen másik gyerekorvoshoz járnánk vígan és nem is írnék róla posztot. Sajnos ez a valóság mifelénk...

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

kocsmagomba 2019.07.05. 17:17:33

"...csak mivel két kiszemelt orvos sem vette át Patrikot (jó orvosok, tele a praxis, nincs körzeten kívüli felvétel), "

Ez a mondat árulta el, hogy kamu a poszt.

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál

Hórukk 2019.07.05. 17:09:59

@Pilotax: Gondolom te elvégezted az orvosi egyetem első évét, hogy ilyen magabiztosan nyilatkozol. Aztán azt is gondolom, hogy a második évig már nem jutottál el.
A magyar orvosok szakmai kompetenciája csak szerintük magas. Ha kimennek külföldre, persze hogy nem küldik őket haza, hiszen orvoshiány van ott is.
A hosszú ideig tartó alulfizetettség következménye az orvoshiány, az orvoshiány következménye pedig a túlhajszoltság. A túlhajszoltság azért sok mindent megmagyaráz. Ettől csak akkor lehetne eltekinteni, ha X betegszám után volna joguk elküldeni a beteget, vagy volna joguk nem vállalni a nehéz eseteket, ahogy pl egy ügyvédnek joga van visszautasítani egy nem kívánt ügyfelet.

Bejegyzés: Babával az élet: "Ki mit tud" az orvosnál